Αλφαβητικά οι ασφαλιστικές εταιρίες που συνεργαζόμαστε

H AIG κατέχει ηγετική θέση στη διεθνή αγορά Γενικών Ασφαλειών, με 90 χρόνια αποδεδειγμένης τεχνογνωσίας και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης πελατών.


Η ονομασία μας, που προέρχεται από την ελληνική λέξη «χάρτης», υπογραμμίζει την πειθαρχημένη αλλά και ευέλικτη πορεία της εταιρίας μέσα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες αγορές, τους σύνθετους κινδύνους και τις διεθνείς επιχειρηματικές προκλήσεις.
 


Η βασική μας δύναμη βρίσκεται στους 40.000 εργαζομένους μας που συνδυάζουν τη διεθνή εμπειρία με τη δυνατότητα να εξυπηρετούν
 70 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 160 χώρες και πολιτείες.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α. είναι μια πλήρης ασφαλιστική εταιρία που δραστηριοποιείται σε όλους τους σύγχρονους κλάδους ασφάλισης, παρέχοντας ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις. Έχει δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένα πρωτοποριακά και ευέλικτα ασφαλιστικά προγράμματα, ενώ παράλληλα επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες. Η Εταιρία διατηρεί ένα Δίκτυο Πωλήσεων 3.100 συνεργατών σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι εξυπηρετούν περισσότερους από 285.000 ευχαριστημένους πελάτες.


Η Generali εγκαθίσταται στην Ελλάδα το 1886, με την ίδρυση του επίσημου πρακτορείου – Γενικές Ασφάλειες Τεργέστης. Τη γενική αντιπροσωπεία Ελλάδος αναλαμβάνει ο Β. Μάισα και τη διατηρεί μέχρι το 1965. Μετά το θάνατό του, το τιμόνι της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Ζακ Καπουάνο, στέλεχος ήδη της εταιρίας και πατέρας του Μωρίς Καπουάνο, γνωστού και καταξιωμένου επιχειρηματία της σύγχρονης ασφαλιστικής αγοράς.Την εποχή εκείνη η Generali είναι η πρώτη εταιρία που λανσάρει ασφαλιστήριο ομαδικής συνταξιοδότησης στην Ελλάδα και συνεχίζει να καινοτομεί, δημιουργώντας ασφαλιστήριο κατά παντός κινδύνου συναρμολόγησης για τα Διυλιστήρια Κορίνθου. Το 1980 η μορφή της εταιρίας στην Ελλάδα αλλάζει με την ίδρυση του υποκαταστήματος. Το 1986 ιδρύεται η εταιρία GeneraliLife, η οποία δραστηριοποιείται στις ασφάλειες ζωής και υγείας, καλύπτοντας ατομικούς και ομαδικούς κινδύνους. Το 1991, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής για τοπική και λειτουργική αυτονομία, ιδρύεται η GeneraliHellas, η οποία συνεχίζει τις δραστηριότητες που ξεκίνησε ο Όμιλος το 1886 στις γενικές ασφάλειες. Το 1993 η GeneraliLife εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της SchweizLife, υποκαταστήματος της SwissRe, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην εταιρία ζωής.Το 1998, ακολουθώντας μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξης, η GeneraliHellas εξαγοράζει το υποκατάστημα της ελβετικής ZurichInsurance στην Ελλάδα, οπότε και πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στο μάνατζμεντ των εταιριών. Η κουλτούρα της εταιρίας αλλάζει ριζικά και η πολιτική της γίνεται καθαρά πελατοκεντρική. Το 1999 η GeneraliHellas αναλαμβάνει το υπό εκκαθάριση χαρτοφυλάκιο ζημιών της SchweizInsurance.Η εταιρία της Generali στην Ελλάδα, η GeneraliHellas Α.Ε.Ε. είναι 100% θυγατρική της AssicurazioniGenerali Τεργέστης και δεν έχει συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Η ιστορία του Ομίλου ξεκινά το 1956, όταν ο Ιωάννης Μπράβος ξεκίνησε την εκπροσώπηση της ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ Ασφαλιστικής Εταιρείας RAS στην Ελλάδα. Στα 54 χρόνια που ακολούθησαν ο Όμιλος αναπτύχθηκε από ένα μικρό πρακτορείο σε έναν Όμιλο εταιριών.

 

Ο Όμιλος International Life είναι ένας οργανισμός με σύγχρονη δομή και διοίκηση, με μεγάλη οικονομική δύναμη και υψηλή οργάνωση που επενδύει στους ανθρώπους του. Προσφέρει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις, με ανταγωνιστικές τιμές και ουσιαστικές καλύψεις, εξασφαλίζει σύγχρονες και ευέλικτες επενδυτικές επιλογές που ξεχωρίζουν για την συσσωρευμένη αξία που προσφέρουν στους επενδυτές και επενδύει συνεχώς στην υψηλή τεχνολογία, μέσα από εφαρμογές διαδικτύου, πρωτοποριακά συστήματα και καινοτομικά εργαλεία.Η Εθνική Ασφαλιστική η αρχαιότερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας, είναι από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρίες - και η μόνη στον κλάδο της - που συνεχίζει τη δυναμική τους παρουσία για τρίτο συνεχή αιώνα.


Τα 119 χρόνια λειτουργίας έχουν καταστήσει την επωνυμία της Εθνικής Ασφαλιστικής ισχυρό σημείο αναφοράς στη συνείδηση του κοινού.


Υπήρξε πάντοτε η ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της και η ασφαλιστική συνείδηση στη χώρα ταυτίστηκε πολλές φορές μαζί της.